lamb shoulder nie..RM12.30 jerk...berbaloi2 bikin sendiri.. |
Resepi Lamb Chop
bahan2 Perap:
3-4 biji bawang puteh
2-3cm halia
2 sudu kicap lemak manis
2 sudu madu
2 sudu sos tiram
air sedikit
(kesemua bahan di blander)
* gaulkan semua daging diperap selama 2 jam @ semalaman lagi bagus...
BLACKPEPPER MUSHROOM SAUCE
Bahan-bahan: (untuk 2 hidagan)
1 biji bawang besar, didadu kecil
1 ulas bawang putih, dicincang
3 sudu makan sos blackpepper (jenama ita)
1 paket Campbell’s Mushroom Chicken
250 ml air panas
sedikit mentega untuk menumis
Cara-caranya:
1. Panaskan sedikit mentega didalam kuali. Tumis bawang putih dan juga bawang besar sehingga bangkit baunya.
2. Masukkan sos blackpepper dan gaul rata.
3. Dalam mangkuk yang berasingan, campurkan air panas bersama Campbell’s Mushroom Chicken. Kacau sehingga ia sebati.
4. Kemudian tuangkan sup ini kedalam kuali dan kacau rata biarkan ia mendidih. Padamkan api, siap dah sos untuk lamb chop.
Resepi Coslow
mix vege semangkuk kecik
kobis dihiris@dicincang
mayonis 2 sudu besar
fresh milk 1 1/2 sudu besar
gula 1 sudu kecik
(gaulkan kesemuanya sehingga sebati..ikut sedap masing2 eh...)
nie la grupe lamb chop ummi...anis yg ade sosej tu..en suami ambik bau je...huhuhu air tu air maggo....sodap..berbaloi2... |
# bakar dengan oven atas bawah..dalam 15-20min..ikut saiz daging ngan saiz oven...suhu plak 180-200c eh...